Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Old Trafford
Ronaldo & co vernederen Newcastle
Kevin Vanbuggenhout

Door het puntenverlies van Arsenal kon Manchester United een prima zaak doen in de titelstrijd. Mits winst tegen Newcastle kwam Man Utd weer op kop te staan. Voor Newcastle was het de eerste wedstrijd sinds het ontslag van manager Sam Allardyce.

Manchester United lag gebrand op de overwinning en domineerde de wedstrijd van begin af aan. Newcastle werd onmiddellijk tegen het eigen doel gedrukt. Given redde een laag schot van Rooney. De spits van Man U kreeg in de aanvangsfase verschillende goede kansen om te scoren. Zo kon hij ook op doel trappen nadat hij een prima pass kreeg van Carrick. Given redde opnieuw. Na een goede 25 minuten spelen kon de doelman van Newcastle een voorzet van Evra maar net op tijd wegtikken. Hierna kon O'Shea koppen, Cacapa keerde nog voor de lijn. Twee minuten later duwde Smith Giggs neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Styles liet doorspelen. Op het einde van de eerste helft kon Newcastle toch een klein beetje meedoen. Owen schoot de bal tegen de netten, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant redde Given een laag schot van Ronaldo

De druk van Man United bleef ook na de pauze aanhouden en reeds in de eerste minuut van de tweede helft was de 1-0 bijzonder dichtbij.  Steven Taylor haalde pogingen van Tevez en Rooney van de lijn. Maar het zou niet lang meer duren eer de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord verscheen. Ronaldo raakte een vrije trap niet helemaal goed. Toch ging de bal onder de muur in doel: 1-0. Vijf minuten later kopte Ferdinand een hoekschop van Giggs net naast. Door geblunder achterin bij Newcastle kwam Man United vrij snel aan een tweede doelpunt. Given trapte tegen Cacapa aan en zo viel de bal in de voeten van Giggs. Hij bracht voor en Tevez schoot de bal in het lege doel. Hierna veroverde Newcastle toch wat meer balbezit. Van Der Sar redde een stifter van N'Zogbia. Newcastle maakte jacht op de aansluitingstreffer, maar liet ook veel ruimte voor Manchester om te counteren. Met nog twintig minuten te gaan werd de wedstrijd helemaal beslist. Ronaldo controleerde een pass van Tevez en schoot binnen: 3-0. Voor Man United draaide de partij uit op een galamatch, Newcastle liet zich naar de slachtbank leiden. Danny Simpson drong door tot in het strafschopgebied van Newcastle, maar Given haalde de bal uit zijn voeten. Na een goede pass van Carrick ging Rooney met de bal aan de haal. Zijn lage schot werd door Given gered met de benen. Carrick kon schieten door een bos van spelers, Enriqué haalde de bal nog wel van de lijn. In de slotminuten verzoop Newcastle helemaal. Rooney bereikte Ferdinand, de verdediger trapte de 4-0 binnen. Ronaldo draaide weg van Cacapa. Het schot van de Portugees week af en belandde in doel: 5-0. In blessuretijd knalde Tevez tegen de lat. De bal was waarschijnlijk niet over de doellijn gegaan, maar de lijnrechter oordeelde van wel. Dat leidde tot fel protest van Smith. Wegens beledigingen aan de lijnrechter kreeg deze nog rood.

Newcastle verliet Manchester met een 6-0 rammeling. Man U domineerde van begin af aan, op doelpunten was het wachten tot in de tweede helft. Ronaldo scoorde een hattrick en loodste Man Utd naar de zege. Man United voert de Premier League weer aan. Arsenal heeft wel evenveel punten. Newcastle bevindt zich in een steeds diepere crisis.