Volg de match tussen Manchester City en Everton live, samen met vele andere supporters.

00:00
De spelers schudden de handjes.
00:00
Er worden 42.000 toeschouwers verwacht.

Vanavond wordt in de Premier League nog een wedstrijd afgewerkt van de 27ste speeldag. Everton gaat vandaag richting het The City of Manchester Stadium waar het zal opnemen tegen Manchester City. Bij Manchester City kunnen ze bij winst op gelijke hoogte komen bij Everton. Bij winst van Everton stoten ze door richting de vierde plaats. Scheidsrechter van de match is Rob Styles. Wij starten omstreeks 21:00 en wensen u alvast een aangename wedstrijd. De opstelling is bekend.
Manchester City: Hart Joe, Onuoha Chinedum, Dunne Richard, Richards Micah, Ball Michael, Vassell Darius, Fernandes Gelson, Hamann Dietmar, Ireland Stephen, Petrov Martin, Mwaruwari Benjani Benjamin.
Everton: Howard Tim, Hibbert Tony, Yobo Joseph, Jagielka Phil, Lescott Joleon, Neville Phil, Carsley Lee, Osman Leon, Pienaar Steven, Cahill Tim, Yakubu Aiyegbini.
1
Onuoha zette voor maar de bal wordt weggewerkt.
1
We zijn van start. Manchester City trapte af.
2
Ball krijgt in een inworp kort bij de zestien meter. Zijn bal wordt weggewerkt door Howard met de vuisten.
2
De eerste dreiging is van Manchester City.
3
Overtreding van Benjamin op Howard.
4
Doelman trapt de bal weg.
5
Hoekschop genomen maar wordt terug in hoekschop getrapt.
5
Eerste gevaarlijke kans van Everton. Maar Dunne kan het gevaar wegwerken en de bal gaat in hoekschop.
6
Hart neemt de tweede hoekschop in zijn armen.
7
Trap van Cahill op Richard zijn arm maar er wordt geen penalty gefloten. In de rebound wordt de bal over getrapt.
8
Everton heeft de beste kansen op dit moment.
9
Trap van Vassell is mislukt en gaat naast.
10
Hoekschop voor Manchester City.
10
Bij Manchester City spelen ze de bal rond en proberen ze een aanval op te zetten.
11
Petrov zijn voorzet wordt bij de eerste paal weggewerkt. Hamann zet opnieuw voor in de armen van Howard.
13
Pienaar pikt de bal en gaat richting Hart maar bij Manchester City verdedigen ze goed. Pienaar maakt hierbij zelf nog een overtreding.
15
Schot van Vassell wordt geblokt.
15
Pienaar zijn pas was te hard en gaat achter de lijn. Dit had een leuke kans kunnen zijn.
15
Wij zijn een kwartier ver. Er zijn al voor beide ploegen kansen geweest. Everton was scherper dan Manchester City in het eerste kwartier maar Manchester City heeft momenteel meer balbezit.
18
Het tempo gaat omlaag omdat Manchester City de bal hele tijd rond tikt en hoopt zo een aanval te kunnen opbouwen.
20
Leuke duellen rond het middenveld.
21
Mooi pas richting Benjamin maar zijn schot waar hij moeilijk bij kon ging naast.
22
Pas richting Benjamin afgefloten wegens buitenspel.
22
Opnieuw een slechte pas van Pienaar.
23
Voorzet van Petrov wordt door Lescott verder gekopt. Ireland houdt de bal binnen en de bal gaat terug richting Petrov. Nieuwe voorzet en wordt weggewerkt door Manchester City.
26
Voorzet van Yakubu geraakt niet tot bij Jagielka.
27
Hoge bal richting Lescott maar die gaat te ver voor hem en kan de bal niet meer binnen houden. Doeltrap.
27
Schot van Pienaar gaat op de paal door Howard. Hoekschop.
28
Counter van Manchester City maar geen gevaar voor de bezoekers.
30

Goal
Doelpunt van Aiyegbini Yakubu (Tim Cahill)
Pas van Cahill in de zestien meter gaat richting Yakubu die de bal rustig binnentrap. 1-0
31
Een laag afstandsschot van Petrov gaat naast.
37
Osman zet voor maar de bal gaat hoog over alle spelers.
38

Goal
Doelpunt van Joleon Lescott (Lee Carsley)
De bal die over alle spelers ging werd opgevangen door Carsley, Hij zet de bal voor en Lescott kan de bal prachtig binnen koppen. 0-2
40
Nog vijf minuten officiële speeltijd.
40
Vrije trap van Everton wordt door Hart buiten geduwd met de vuisten. Inworp voor Everton.
41
Osman krijgt de bal in het midden maar zijn schot wordt geblokt.
43
Voorzet richting Benjamin door het midden maar hij kon er niet bij.
44
Overtreding van Manchester City. Vrije trap voor Everton van op de zijkant. Osman gaat hem nemen.
44
De voorzet van Osman wordt in hoekschop gewerkt.
45
Nieuwe hoekschop.
45
Osman zet hoog voor maar de bal wordt naast gekopt.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Beide ploegen hebben kansen gekregen. Het eerste kwartier kreeg Everton de beste kansen maar naar verloop had Manchester City meer balbezit en probeerde een aanval op te bouwen maar slaagde er niet in. Na een terug val van Everton kwamen ze via een actie toch op voorsprong in de dertigste minuut en werden ze terug de ploeg met de betere kansen en konden via een voorzet de 0-2 op het bord zetten. Tot binnen tien minuten voor de tweede helft tussen Manchester City - Everton.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Dietmar Hamann
Ingevallen Elano Ralph Blumer

46
Everton trapt de tweede helft op gang.
46
Overtreding door Everton. Vrije trap voor Manchester City maar de bal wordt weggetrapt. Counter van Everton tot bij Neville maar zijn schot gaat over.
48
Geen kansen meer geweest. De bal wordt rond gespeeld.
50
Voorzet van Manchester City beland in de armen van Howard.
51
Overtreding van Everton
52
Prachtige kans voor Everton maar de bal van Yakubu wordt net voor de lijn weggewerkt door Ball.
53
 Gele kaart voor Lee Carsley

54
Overtreding door Everton.
55
Voorzet richting het midden maar de bal wordt naast gekopt.
56

57
In The City of Manchester Stadium is het aan het regenen.
57
Vassell krijgt de bal maar hij kan niet wegdraaien.
58
Overtreding van Manchester City. Fernandes wordt naar de kant gebracht.
59
De wedstrijd gaat terug verder.
61
61
Manchester City zet op dit moment de meeste druk.
62
De bal gaat in de muur en in hoekschop.
63
Een schot van Elano gaat over.
63
Manchester City zet op dit moment de meeste druk en krijgt af toe een kleine kans.
65
Everton heeft zelden nog bal noch kans.
66
Hoekschop voor Manchester City na een voorzet die in hoekschop werd gekopt.
66

67
Vervangen Stephen Ireland
Ingevallen Felipe Caicedo

70
Manchester City heeft nog twintig minuten. Veel voorzetten worden zeer slecht gegeven. Weinig of geen kansen meer in de wedstrijd.
71
Overtreding door Everton. Voorzet richting Petrov maar hij kopt de bal over het doel.
73
Trap van Elano gaat langs het doel van Howard. Doeltrap.
75
Geen gevaar meer. Manchester City is op dit moment de beter ploeg maar kan geen aansluitingstreffer maken tot op heden.
75
Richard neemt een inworp per ongeluk op zijn arm. De bal ligt net buiten de elf meter.
76
Nieuwe kans voor Manchester City maar de bal werd goed weggewerkt.
78
Overtreding op Everton. Carsley trapt onmiddellijk omdat de bal perfect lag. Maar zijn schot ging in hoekschop en daarna daarna weggewerkt.