Speeldag: Speeldag 27
Stadion: City of Manchester Stadium
Everton deed goede zaak
Luc Goderis

Everton heeft gisteren een goede zaak gedaan op bezoek bij Manchester City. Het team van David Moyes wipt dankzij de 0-2 zege naar de vierde plaats en laat stadsrivaal Liverpool opnieuw drie punten achter zich.

Tegen de ploeg van Emile Mpenza sloeg Everton in de eerste helft toe.  De bezoekers waren doorlopend het betere team en Steven Pienaar mikte eerst op de dwarsligger.  Even later was het wel prijs voor de Toffees.  Aiyegbeni Yakubu en Tim Cahill zetten een combinatie op, en de Nigeriaan opende randje buitenspel de score.  Amper acht minuten later had Everton al de dubbele voorsprong vast.  Joleon Lescott troefde Richard Dunne af in een luchtduel en kopte binnen.
Aan de overkant toonde
Tim Howard met enkele knappe reddingen zijn waarde voor Everton.  Bij Martin Petrov kookte het potje over en de Bulgaar werd in de blessuretijd nog met rood van het veld gestuurd voor natrappen op Leon Osman.