Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Madejski Stadium
Villa blijft het goed doen
Arno Reynders

Aston Villa blijft in de running voor de 4de plek in de Engelse Premier League. Het won thuis met 2-1 van Reading.

Het was lang wachten op een doelpunt. Villa kreeg in de eerste helft een strafschop, maar Barry miste. Pas in de 44e minuut kon Young scoren na goed voorbereidend werk van Agbonlahor. Het schot van Young belandde boven in doel. Na de rust herpakte Reading zich. Het kwam beter in de wedstrijd en zette veel druk, maar kon niet scoren. In de 83ste minuut telde Villa Reading helemaal uit. Na een assist van Young trapte Harewood de bal mooi in de kruising. Reading kon nog wel de eerredder maken via een vrije trap van Shorey

Villa staat nu op een mooie zesde plaats in de rangschikking. Reading doet het minder goed. Het staat op een rechtstreekse degradatieplaats. (AN)