Speeldag: Speeldag 27
Stadion: St. Andrews Stadium
Arsenal laat zege liggen in slotminuut
Kristof Blomme

Arsenal is niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel bij Birmingham. De Gunners leken op een overwinning af te stevenen, maar in de slotminuut maakte McFadden nog gelijk vanop de stip.

Voor Arsenal kende de match een bijzonder dramatische start. Na drie minuten werd aanvaller Eduardo Da Silva van het veld getrapt door Martin Taylor. De spits werd met een beenbreuk afgevoerd, Taylor werd met rood van het veld gestuurd (Zie hier). Beide ploegen leken van slag door het voorval en het was 25 minuten wachten op de eerste echte doelpoging. Meteen was het raak voor de thuisploeg, want McFadden schilderde een vrije trap knap voorbij Almunia. Vlak voor de pauze verdubbelde Birmingham ei zo na de score. Opnieuw McFadden kwam oog in oog met Almunia, maar hij wachtte te lang, waardoor Senderos in extremis kon terugkeren.

Wenger sprak zijn manschappen tijdens de rust toe en dat leek te helpen. Na een hoekschop gingen doelman Taylor en Adebayor in duel. Theo Walcott was de eerste die bij de verloren bal kwam en hij trapte de bal tegen de touwen. Vijf minuten later pakten de Gunners meteen de leiding over. Walcott zette twee verdedigers in de wind en trapte het leer van ver in de benedenhoek. Arsenal kreeg later in de tweede periode nog kansen om de match helemaal te beslissen. Adebayor miste oog in oog met Taylor. Bendtner, die de onfortuinlijke Eduardo was komen vervangen, besloot net naast. Arsenal leek toch de drie punten mee te nemen naar Londen, maar dat was buiten linksachter Clichy gerekend. De Fransman leed balverlies en stuitte Stuart Parnaby in de daaropvolgende fase foutief in het strafschopgebied. McFadden miste niet vanop de stip en bracht zijn ploeg in blessuretijd weer op gelijke hoogte. Mits winst kan Manchester United terugkomen tot op drie punten van Arsenal.