Speeldag: Speeldag 27
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Chelsea gelijk na spektakelstuk
Kristof Blomme

Tottenham en Chelsea speelden woensdagavond 4-4 gelijk. Chelsea gaf in een schitterende pot voetbal tot drie keer toe een voorsprong weg en blijft op die manier op twee punten van Arsenal hangen.

De partij was amper begonnen of de bezoekers klommen op voorsprong. Drogba kopte een voorzet van Terry aan de tweede paal binnen. Joe Cole leek enkele minuten later de score al te verdubbelen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Na twaalf minuten voetballen konden ook de thuissupporters juichen. Verdediger Woodgate klom het hoogst en kopte hard voorbij Cudicini. Toch was Chelsea de gevaarlijkste ploeg. Kalou kon een voorzet van Cole net niet binnen duwen. Halfweg de eerste periode verstuurde Cole opnieuw een schitterende pass. Essien werkte de wenkende mogelijkheid, buitenkant voet, koel af. Vlak voor de pauze kreeg ook Drogba nog een uitstekende kans. De Ivoriaan vond Robinson op zijn weg, terwijl een pass naar Lampard allicht een betere mogelijkheid was. Ashley Cole ontsnapte uiteindelijk nog aan een rode kaart na een veel te late tackle.

De tweede periode was zeven minuten oud toen Joe Cole zich doorzette. De middenvelder schudde Chimbonda van zich af en zette de netten, via het lichaam van Robinson, bol. Op het uur kwam Tottenham weer in de wedstrijd. Berbatov klopte Terry in de lucht na een hoekschop en zijn kopbal ging over Cudicini in doel. Amper drie minuten later kreeg Keane de kans op de gelijkmaker. De Ier werd goed aangespeeld door Berbatov, maar Cudicini had een knappe redding in huis. De wedstrijd bleef heerlijk over een weer gaan. Aan de overkant probeerde Essien het vanop afstand, maar hij zag zijn schot op de paal sterven. Een kwartier voor affluiten stond het dan toch 3-3. Een hoekschop van Keane kwam bij Huddlestone terecht, die met links een kanonskogel afvuurde en Cudicini kansloos liet. Chelsea leek zich toch nog naast Arsenal te hijsen. Opnieuw was Joe Cole beter dan Chimbonda en opnieuw was Robinson verslagen. Twee minuten voor het einde zorgde Robbie Keane nog voor de kers op de taart. De skipper kreeg de bal in de voeten en krulde het leer heerlijk voorbij de bezoekende goalie. Die laatste moest in de slotminuut nog al zijn kunnen tonen om Berbatov van de winnende treffer te houden. Beide ploegen verdienden de drie punten, maar uiteindelijk moesten ze tevreden zijn met één.