Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Man Utd breekt de ban in slotkwartier
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United vertrok als grote favoriet naar rode lantaarn Derby County. Tegen deze tegenstander mocht Man Utd geen punten laten liggen. Derby ging op zoek naar eerherstel na de 6-1 nederlaag bij Chelsea.

Man United begon meteen goed aan de wedstrijd. Giggs kon koppen op een voorzet van Park, maar Carroll ging goed plat. In de vierde minuut hijste Ronaldo zich voor het eerst in de hoofdrol. Hij plaatste de bal naast. Man United domineerde, Derby moest de wedstrijd ondergaan. Carroll tikte een laag schot van Ronaldo tegen de paal en zo ging de bal in hoekschop. De hoekschop werd snel genomen en Anderson schoot voorlangs. Zeven minuten nadien had United alweer een goede kans. Rooney stuurde Giggs weg en hij zou naast doel besluiten. Ondanks het overwicht haalde Manchester United toch niet zijn beste niveau. De creativiteit nam af en Man United was veel minder dreigend in het tweede gedeelte van de eerste helft. Derby bleef knokken voor elke meter en kende een betere periode. Met nog een dikke tien minuten te gaan in de eerste helft was er toch nog een kans voor Manchester. Edworthy verloor de bal aan Rooney waardoor Man U een nieuwe aanval kon opzetten. Carroll redde het schot van Ronaldo. In de volgende minuten stak Derby plots de kop op. Derby koos zijn moment om ten aanval te trekken en plots kreeg Man United het lastig. Lewis zette laag voor en Sterjovsky nam de bal op de slof. Foster, die zijn debuut maakte voor Man U, kon redden. De minuut daarop kreeg Derby een uitgelezen kans op de 1-0. Miller liet Vidic achter en kwam zo alleen voor doel. De plaatsbal van Miller werd knap gered door Foster. Vlak voor rusten was er nog een goede actie van Wayne Rooney. Hij ging slim voorbij Moore en schoot net naast.

Derby County bleef ook na de pauze weerstand bieden. Al was Cristiano Ronaldo wel enkele keren dicht bij de 0-1. Carroll stopte een vrije trap van Ronaldo en Leacock stond een hoekschop toe. Deze hoekschop werd door Ronaldo hard op Carroll gekopt. Ronaldo mocht van ver nog eens een vrijschop nemen en trapte maar net naast. Na een uur hield Derby nog steeds stand en Alex Ferguson pakte uit met een dubbele wissel. Hij bracht Saha en Carrick voor Park en Scholes. Derby kon United weer even wat verder van het doel houden. Halverwege de tweede helft bokste Derby eindelijk nog eens een goede offensieve actie in mekaar en was de 1-0 zowaar nabij. Een schot van Sterjovsky week af op Carrick en Foster moest de bal uit doel ranselen. Derby begon steeds meer in een stunt te geloven. Maar met het einde in zicht nam Man United weer de bovenhand. Rooney legde af voor Ronaldo die in het zijnet schoot. Een klein kwartier voor tijd was het wel raak. Wayne Rooney kon -randje buitenspel- voorzetten en de vrijgelaten Ronaldo legde de bal naast de Derby-goalie in doel: 0-1. Derby had geen reactie meer in huis. Scheidsrechter Phil Dowd geraakte nog wel gekwetst en diende vervangen te worden door vierde scheidsrechter Trevor Kettle. In de slotminuten kon Ronaldo zich nog eens laten zien. Carroll redde nog maar eens een vrije trap van de Portugees. Saha had meer moeten doen met de rebound. In de slotseconden redde Carroll nog een schot van Ronaldo. Maar Manchester United pakte wel de drie punten.

Manchester United boekte een moeizame overwinning op het veld van Derby County. Man United haalde niet zijn beste niveau, maar had wel nog steeds een overwicht. Derby toonde enorm veel karakter en kon het veld met opgeheven hoofd verlaten. Maar de onvermijdelijke Ronaldo bezorgde Man United toch de drie punten. Door deze zege komt Man U samen met Arsenal aan kop. Manchester heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.