Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadium of Light
Chelsea boekt zuinige zege
Kevin Vanbuggenhout

Sunderland had nog punten nodig om het behoud veilig te stellen. Zeker in de thuismatchen rekende Sunderland nog op punten. Chelsea mocht in deze wedstrijd echter geen misstap begaan om in het spoor te kunnen blijven van de leiders.

Het eerste gevaar was meteen goed voor een doelpunt in deze wedstrijd. In de tiende minuut kopte John Terry een hoekschop van Frank Lampard binnen: 0-1. In de periode hierna bleef Chelsea slim voetballen en liet het de voorsprong niet in gevaar komen. Dat betekende echter niet dat Sunderland zich onbetuigd liet. Na 25 minuten kwam Sunderland beter in de match. Sunderland had behoorlijk wat balbezit en was sterk in de duels. De creativiteit lag dan weer niet bijster hoog. Het was dan ook geen toeval dat Sunderland op een stilstaande fase het dichtst bij de gelijkmaker kwam. Cudicini duwde een goede vrije trap van Reid in hoekschop.

Chelsea startte de tweede helft het best. Joe Cole zette laag voor, Kalou trapte over. Sunderland kwam ook eens piepen. Een schot van Leadbitter week af en Cuducini moest een hoekschop toestaan. Deze hoekschop werd aan de tweede paal naast gekopt door Collins. Sunderland bracht behoorlijk goed voetbal, maar Chelsea bleef in het begin van de tweede helft vrij makkelijk overeind. Joe Cole legde de bal op rechts bij Drogba. Hij zette voor, Lampard kon met zijn hoofd net niet bij de bal. Sunderland bleef het beste van zichzelf geven en ging in het laatste halfuur vol voor de gelijkmaker. De vrijgelaten Jones kopte een voorzet van de ingevallen Dwight Yorke recht in de handen van Cuducini. In de absolute slotfase slaagde Sunderland erin Chelsea goed vast te zetten. Jones kopte een voorzet van Yorke net over. In de slotseconden was er nog een laatste kans. Jones kopte de bal naar Whitehead en hij schoot naast. Sunderland diende zich bij de 0-1 nederlaag neer te leggen.

Een verdienstelijk Sunderland gaf Chelsea behoorlijk wat weerstand. Maar al bij al was het toch een verdiende zege voor The Blues. Sunderland is momenteel 16de met 27 punten. Chelsea is nog volop aanwezig in de titelstrijd. Chelsea staat derde met amper drie punten minder dan koploper Man United.