cheChelsea
Portsmouth
1-0
Datum: 25/08/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea neemt leidersplaats over
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea neemt leidersplaats over
Foto: © SC

Chelsea heeft de leidersplaats overgenomen na een nipte overwinning tegen Portsmouth. Een doelpunt van Lampard voor de rust bleek voldoende voor de overwinning. 

Na één minuut voetballen kreeg Pizarro de eerste mogelijkheid van de partij. Hij trapte vanop de rand van het strafschopgebied op doel, maar zijn poging vloog naast. Even later lag Malouda aan de basis van de volgende kans voor de Peruviaan. De voorzet van de Franse vleugelspeler werd door Pizarro over gekopt. Portsmouth kwam steeds beter in de wedstrijd. Vooral Utaka bezorgde de thuisverdedigers veel problemen. Kanu rolde de rechterflank op en vond Taylor. Zijn schot, die afweek op Ben Haim, verdween maar net naast. Toch kwam Chelsea nog op voorsprong voor de pauze. Een lange bal werd door Drogba teruggelegd naar Lampard en die knalde het leer voorbij James. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers ei zo na op gelijke hoogte. Een lob van Taylor ging maar net over de lat. 

Ook in de tweede helft voetbalde Portsmouth goed mee. Een goede actie van Kanu werd door O'Neill van dichtbij over getrapt. Even later ging zijn schot naast. Met nog tien minuten te gaan was Drogba het snelst op de bal. Hij trapte op doel, maar James was bij de pinken. In de slotseconden graaide Portsmouth bijna nog een punt mee. Hreidarsson zag zijn poging van de lijn gekeerd door Cole. Chelsea pakte toch de drie punten en leidt nu met 10/12.