Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadium of Light
Liverpool wint bij nieuwkomer Sunderland
Kristof Blomme

Liverpool heeft de volle buit gepakt bij neo-eersteklasser Sunderland. Sissoko bracht de Reds op voorsprong, in de slotfase besliste Voronin de partij helemaal. Liverpool telt zeven punten na drie wedstrijden.

Na nog geen minuut spelen zorgde Halford met een te korte terugspeelbal voor het eerste gevaar. Voronin was het snelst op de bal, maar hij vond doelman Gordon op zijn weg. Liverpool was voortdurend in balbezit, maar Sunderland verdedigde hardnekkig, wat aanvankelijk leidde tot weinig doelgevaar. Sunderland kon even gevaarlijk worden, maar Stokes trapte uit een moeilijke hoek op Reina. Voor de pauze kwam Liverpool toch op voorsprong. Voronin vond middenvelder Sissoko, die met een laag schot Gordon vloerde. Ook Torres kreeg nog twee goede kansen in de eerste helft. Eerst kopte hij een hoekschop net naast, even later vond hij een schitterende Gordon op zijn weg. Liverpool ging rusten met een oververdiende 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Torres. De Spanjaard zette zich door tussen Nosworthy en McShane, maar opnieuw kon een uitstekende Gordon hem het scoren beletten. Sunderland ging nadien op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een afstandsschot van Stokes kwam de thuisploeg niet. In de slotminuten kreeg Voronin plots wat ruimte in het strafschopgebied en hij besliste de partij helemaal, 0-2.