Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ewood Park
Blackburn houdt de punten thuis
Luc Goderis

Na een spetterende pot voetbal tegen Manchester City heeft Blackburn, na een vroeg doelpunt van Benni McCarthy, de drie punten thuis gehouden.  Kasper Schmeichel hield zijn team met een resem schitterende reddingen negentig minuten lang in de wedstrijd, maar de bezoekende aanvallers konden nooit dreigen.  Beide teams eindigden de wedstrijd met z'n tienen nadat referee Mike Dean de pedalen verloor.

Na een studieronde van een tiental minuten grepen de troepen van Mark Hughes hun bezoekers uit Manchester meteen naar de keel.  Bij de eerste hoekschop was het raak voor de thuisploeg.  David Bentley krulde de bal voor doel en zowel Morten Gamst Pedersen als Christopher Samba vonden eerst Kasper Schmeichel op hun weg, maar Benni McCarthy tikte de rebound binnen.

Na het doelpunt dicteerde Blackburn de wet en City, hoewel groter in gestalte, moest het keer op keer afleggen in de kopduels.  De Rovers creëerden de ene kans na de andere, maar Schmeichel Jr. keepte op zeer hoog niveau.  Aan de rust mochten de troepen van Sven-Göran Eriksson de voetbalgoden op hun blote kniëen danken dat het maar 1-0 stond.

Na de pauze dichtte referee Mike Dean zichzelf een rol in de spotlights toe.  De scheidsrechter, die al een reputatie heeft van "kaartentrekker" (meer dan twintig kaarten in drie wedstrijden), zwierde rustig met geel.  Eerst liep de ingevallen Kerimouglu Tugay tegen tweemaal geel aan, maar tien minuten later stonden de bezoekers ook met z'n tienen toen Richard Dunne de zeer levendige Roque Santa Cruz onder de zoden stopte.

Manchester City kon nooit echt dreigen en Brad Friedel kreeg amper een trainingsbal te verwerken.  Naar het einde van de wedstrijd zat de thuisploeg nog meermaals dicht bij de 2-0, maar Schmeichel bleef secuur keepen.

Dankzij de zege staan de Rovers, met één wedstrijd minder gespeeld, op een gedeelde zesde plaats.  Manchester City startte dit seizoen wel met een sterke negen op negen, maar valt na een nul op zes naar de vijfde plaats.

Wil ook jij door ons op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Download dan nu gratis en vrijblijvend de Voetbalkrant News Reader [ hier ]