Stadion: Anfield Road
Reds halen zwaar uit
Yves Dekoning

Liverpool - Derby 6-0
Liverpool won vlot met 6-0 van Derby. De thuisploeg was duidelijk een klasse te sterk. Dankzij de ruime overwinning klimmen de Reds naar de eerste plaats in de Premier League. Voor rode lantaarn Derby ziet het er minder rooskleurig uit met één op vijftien.

Liverpool begon sterk aan de partij, maar moest een half uur wachten op het eerste doelpunt. Een verre vrije trap van Xabi Alonso verraste iedereen en viel in doel. Voordien had Stephen Bywater Derby al een aantal keer recht gehouden, maar de ploeg miste zelfvertrouwen om terug te slaan. Vlak voor rust rondde Ryan Babel een knappe aanval subliem af. Derby mocht blij zijn dat het bij rust slechts 2-0 in het krijt stond. Vooral Jermaine Pennant was een kwelduivel voor de bezoekende defensie.

Na rust ging Liverpool meteen op zoek naar meer doelpunten en die kwamen er ook. Na een aantal gemiste kansen scoorde Fernando Torres in de 56ste minuut de 3-0. Een ijzersterke Javier Mascherano stuurde de Spaanse goalgetter diep en deze werkste koel af. Uitblinker Pennant mocht al gaan rusten en de Reds gingen op hun elan verder. In de 69ste minuut pikte Alonso zijn tweede van de namiddag mee. Ook invaller Andrei Voronin mocht een kwartier voor tijd nog een bal tegen de netten tikken en Torres zorgde bijna meteen voor de 6-0. Hij profiteerde van een blunder in de verdediging en ging bijna laconiek doelman Bywater voorbij. Er hingen nog doelpunten in de lucht en Derby durfde zelfs eens tegenaanvallen, maar Liverpool belegerde zowat de hele tweede helft het doel van Derby. De Reds hadden er duidelijk zin in.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]