Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stamford Bridge
Rovers hielden Chelsea in bedwang
Luc Goderis

Chelsea heeft zaterdag nu ook voor het eerst tijdens deze campagne punten laten liggen in eigen huis.  Tegen een onstellend zwak, maar stug Blackburn kwam het niet verder dan een magere 0-0.  Kalou slaagde er in de tweede helft wel in te scoren, maar werd door ref Webb uit vermeend buitenspel teruggefloten.

Jose Mourinho dropte Alex en Andrei Shevchenko in zijn team, maar de Londenaars slaagden er niet in om Blackburn Rovers op de knieën te krijgen.  Shevchenko en Mickaël Essien kregen nochtans kansen, maar doelman Brad Friedel pareerde een kopbal van de Oekraïner en hield wat later Essien van een doelpunt.
De bezoekers kwamen helemaal niet in het stuk voor en haalden op het uur opgelucht adem toen een doelpunt van Salomon Kalou werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Naar het einde van de wedstrijd zaten de Rovers helemaal op hun tandvlees en drong Chelsea steeds meer aan, maar zelfs acht minuten toegevoegde tijd volstonden niet om Friedel te vloeren.

Christopher Samba
haalde het einde van de wedstrijd niet.  De Congolese reus tikte eerst mooi de bal van voor de voeten van Shevchenko.  De aanvaller kon niet meer bij de bal, maar trapte wel vol door en raakte hierbij het hoofd van de verdediger.  Na een lange blessurebehandeling werd Samba afgevoerd naar het nabijgelegen ziekenhuis.

Aan de kop van de rangschikking ziet Chelsea stadsrivaal Arsenal nu twee punten uitlopen.  Manchester Utd, ondanks een dramatische seizoenstart, en Liverpool staan op gelijke hoogte.

Het team van Mark Hughes breit ondertussen verder aan hun reeks en is nu al zestien officiele wedstrijden op rij ongeslagen.  De blauwwitten staan, met nog een wedstrijd tegoed en bij winst de tweede plaats in het verschiet, voorlopig mooi achtste.