Speeldag: Speeldag 6
Stadion: White Hart Lane
Tottenham onderuit tegen Arsenal
Kristof Blomme

De positie van Martin Jol bij Tottenham wankelt nog meer. De Spurs gingen op eigen veld immers met 1-3 onderuit tegen Arsenal. Adebayor was de grote man bij de bezoekers met twee doelpunten.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg nochtans op voorsprong. Bale klopte doelman Almunia met een knappe vrije trap. Na dat doelpunt kwam Arsenal meer opzetten. Een poging van Adebayor werd door Robinson over getikt. Even later kon de Togolees opnieuw afdrukken, maar Robinson lag weer in de weg. De volgende mogelijkheid was voor Hleb. Ook hij kon de Engelse nationale doelman niet verschalken. In het laatste stuk van de eerste helft kon Tottenham het evenwicht weer herstellen. Berbatov kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar de Bulgaar miste.

Vroeg in de tweede helft kreeg Berbatov de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De Bulgaar ging voorbij Almunia, maar in plaats van de bal in het lege doel te leggen probeerde de aanvaller ook Touré nog te passeren. De Ivoriaan verdedigde goed en redde de meubelen voor zijn ploeg. Aan de overkant miste ook Adebayor een wenkende mogelijkheid na een knappe solo van Sagna. Uiteindelijk kwamen de bezoekers dan toch terecht op gelijke hoogte. Een vrije trap van Fabregas werd knap ingekopt door Adebayor. Aan de overkant kreeg Berbatov de bal niet tegen de touwen. Zijn poging werd door Clichy van de lijn gekeerd. Tien minuten voor het einde kwam Arsenal op voorsprong via een afstandsschot van de jonge Fabregas. Invaller Bent kreeg nog een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij kwam oog in oog met Almunia, maar kraakte zijn schot volledig. Uiteindelijk besliste Adebayor, met zijn tweede van de middag, de partij helemaal.