Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal heeft geen kind aan Derby
Kristof Blomme

Arsenal blijft uitstekend op dreef. De Gunners vernederden nieuwkomer Derby met 5-0. Adebayor tekende voor drie doelpunten.
Na vijf minuten gaf Mears de bal zomaar weg aan Clichy. De Fransman bracht de bal voor doel waar Adebayor net tekort kwam. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Diaby sneed naar binnen en knalde de bal van ver heerlijk in de bovenhoek. Een volgende poging van Diaby werd door Bywater uit zijn doel gehouden. Halfweg de eerste helft bediende Fabregas Adebayor. De Togolees werkte heel koel af. Arsenal bleef kansen creëren. Bywater moest alles uit de kast halen om een kopbal van Eduardo te stoppen.

Ook in de tweede helft was Derby geen partij voor Arsenal. Na amper vijf minuten trok Oakley Eduardo neer in het strafschopgebied. Adebayor faalde niet vanop de stip en tekende zo voor zijn tweede van de namiddag. Walcott pakte uit met een schitterende ren, maar hij faalde in de afwerking. Ook een kopbal van Adebayor ging niet tegen de netten. Twintig minuten voor affluiten kreeg Fabregas de bal aan de rand van het strafschopgebied. De jonge Spanjaard gaf Bywater het nakijken. Uiteindelijk zette Adebayor de 5-0 eindstand op het bord. Dankzij deze overwinning blijft Arsenal leider met zestien punten uit zes wedstrijden.