Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wipt voorlopig naar de leiding
Philippe Crols

Chelsea is voor minstens enkele uurtjes leider in de Engelse Premier League. De vice-kampioen klopte op tweede kerstdag West Brom met 2-0.

Luiz Felipe Scolari begon aan de wedstrijd met aanvallers Nicolas Anelka en Didier Drogba in de ploeg. Al na drie minuten waren de Londenaars succesvol. Drogba kopte toen de 1-0 in doel, zijn eerste competitiedoelpunt nog maar van het seizoen.

West Brom speelde degelijk mee, maar werd net voor het einde van de eerste helft getrakteerd op een koude douche. Frank Lampard verdubbelde van dichtbij de score.

Na de pauze probeerden de bezoekers de situatie nog om te buigen. Kansen bij elkaar voetballen was echter een helse opgave. Het bleef dan ook 2-0.

Bij West Brom was er in de selectie geen plaats voor Carl Hoefkens. Chelsea wipt door deze zege tijdelijk naar de leiding, maar Liverpool speelt later op de dag nog.