Datum: 26/12/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City haalt zwaar uit
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Manchester City haalt zwaar uit

Manchester City stond derdelaatste en bevond zich in de degradatiezone. Tegenstander Hull City daarentegen parkeerde al geruime tijd in de subtop. Toch haalde de ploeg van Vincent Kompany zaterdag zwaar uit, het werd 5-1.

Beide ploegen gingen er van in het begin voluit voor en boden de toeschouwers een leuke openingsfase. Op het kwartier werd de ban gebroken. Robinho speelde met een schitterende boogbal Ireland vrij. Hij trok de bal laag voor doel en Caicedo zorgde van dichtbij voor de 1-0. Vanaf dat moment onderging Hull de wet van de sterkste. City domineerde en haalde enkele prachtige combinaties boven. Even voor het halfuur werd het 2-0. Ireland profiteerde van een ongelukkige kopbal bij Hull en zette laag voor, Caicedo besloot in doel. Een minuut later was het alweer prijs. Ireland veroverde de bal aan de middenlijn en lanceerde Robinho. Hij kapte zijn verdediger mooi uit en schoot beheerst binnen: 3-0. Tien minuten voor de rust was het zowaar al 4-0. Wright-Phillips glipte door de buitenspelval, zette laag voor en Robinho schoot van dichtbij raak. Nog voor het einde van de eerste helft had Manchester City een vijfde treffer tegen de netten moeten prikken. Na een pass van Ireland ging Wright-Phillips alleen op doel af. Wright-Phillips schoot nogal slordig naast. Hull-trainer Phil Brown was duidelijk niet te spreken over de zwakke prestatie van zijn team. Tijdens de rust deed hij de spelers applaudiseren voor de meegereisde fans. Vervolgens moesten de spelers gaan zitten om naar een vijf minuten durende donderpreek te luisteren en daarna werden de spelers van Hull dan toch naar de kleedkamers gestuurd. 

In de tweede helft lag het tempo een stuk later en het hoefde voor Manchester City ook niet meer, al bleef de thuisploeg de bal bij momenten vlot rondspelen. Ireland stuurde met een mooie dieptepass Wright-Phillips diep. Hij besloot opnieuw naast doel, ditmaal met een steekbal. Tien minuten voor tijd nette Hull City de eerredder. Een lage voorzet van Cousin kwam voor doel, Onuoha verzuimde te ontzetten en Fagan tikte van dichtbij binnen. Het laatste woord was voor de Sky Blues. Na een heerlijke combinatie van Man City speelde Robinho de vrijstaande Ireland aan. De Ierse middenvelder schoot van dichtbij hoog in doel: 5-1, meteen de eindstand. 

Manchester City zette na enkele miserabele resultaten eindelijk nog eens een fantastische prestatie neer. Mark Hughes, die zwaar onder vuur ligt, krijgt zo misschien wat extra respijt. Vincent Kompany stond 90 minuten op het veld. Man City klimt naar de vijftiende stek, Hull City is zevende in de stand.
Herbeleef Manchester City - Hull City