mciManchester City
Middlesbrough
1-0
Datum: 07/02/2009 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: City of Manchester Stadium
Goal Bellamy volstaat voor Man City
Philippe Crols
| 0 reacties
Goal Bellamy volstaat voor Man City
Foto: © SC

Manchester City heeft een goede zaak gedaan in de Premier League. Het won zaterdagmiddag met het kleinste verschil van Middlesbrough. Craig Bellamy scoorde het enige doelpunt.

Manchester City had het merendeel van het balbezit, maar moest wel tot net na de rust wachten op de winninggoal. Het was Craig Bellamy die met links doelman Brad Jones kon vloeren. Bij de thuisploeg mochten ze evenwel een kaars branden voor hun nieuwe doelman, Shay Given (foto).

De Ierse doelman van City voorkwam meermaals een doelpunt van de bezoekers. Vooral Afonso Alves verkwanselde enkele goede mogelijkheden voor Middlesbrough. Ook Manchester City kreeg nog een goede kans via Stephen Ireland, maar zijn kopbal spatte uiteen op de dwarsligger. Vincent Kompany stond gedurende heel de wedstrijd op het veld bij City.

Door deze nederlaag verhoogt de druk op Gareth Southgate, de manager van Boro. De laatste dertien wedstrijden kon Middlesbrough niet meer winnen. Meer zelfs, de troepen van Southgate konden al 405 minuten lang geen goal meer maken.