Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Fratton Park
Invaller Torres redt Liverpool in Pompey
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft de drie punten meegegraaid in Portsmouth, maar dat verliep niet van een leiden dakje. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong. In de slotfase liep het echter nog fout voor Pompey.

Rafael Benitez verrastte vriend en vijand door met zes verdedigers te starten. Toch waren de Reds voor rust baas, Pompey kon enkel bij stilstaande fases dreigen. Ondanks de grote druk kon Liverpool voor rust niet scoren. Fabio Aurelio was er het dichts bij toen zijn vrije trap de paal aaide.

Na de pauze kregen de fans wel doelpunten te zien. Eerste miste Ryan Babel nog een binnenlegger voor een leeg doel door naast de bal te trappen. Enkele minuten later viel aan de overkant de 1-0. Peter Crouch stuurde David Nugent diep en die schoof de bal onder Pepe Reina binnen.

Dankzij een onrechtstreekse vrije trap binnen het strafschopgebied klom Liverpool terug op gelijke hoogte. Aurelio vond met zijn harde knal een weg tussen een bos van benen door. Hermann Hreidarsson kopte in de 78ste minuut de 2-1 tegen de netten, waarbij Reina zich leek te miskijken op de botsende bal.

Vijf minuten voor tijd zette invaller Dirk Kuijt zich door en wrong de bal voorbij David James in doel. Toen iedereen zich al met een gelijkspel verzoende, zorgde Fernando Torres, ook al op de bank gestart, voor de 2-3. Yossi Benayoun brak door op links en lepelde zijn voorzet perfect op het hoofd van Torres. De Spaanse goalgetter mocht vrij inkoppen en liet de kans niet liggen. (NW)