Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Hull in eigen huis vernederd door Wigan
Kevin Vanbuggenhout

Met Hull City en Wigan Athletic gaven twee mogelijke degradatiekandidaten uit de Premier League elkaar partij. Promovendus Hull werd in eigen huis vernederd met 0-5.

Na vijf minuten keek Hull al tegen een achterstand aan. In een poging om de hoekschop van Kilbane weg te werken raakte Ricketts de bal helemaal verkeerd. Ricketts zag de bal in zijn eigen doel belanden, een ongelukkig tegendoelpunt alvast voor Hull City. Wigan deed er niet lang over om de score te verdubbelen. Na een tegenaanval van de bezoekers bediende Zaki de bedrijvige Valencia. Hij schoot onder Myhill binnen: 0-2. Hull speelde constant de lange bal en daar wist de verdediging van Wigan wel raad mee. De bezoekers waren veel rustiger in de balbehandeling. De vroege voorsprong kwam in dat opzicht natuurlijk wel van pas. Voor het overige zagen de toeschouwers een eerste helft met weinig kansen. Hull kampte met een groot gebrek aan creativiteit. De situatie veranderde niet meer voor de rust.

Hull City kwam wel met frisse moed uit de kleedkamers en ging op zoek naar de aanslutingstreffer. Turner kopte een vrije trap van Dawson over. Kirkland hield Garcia met een schitterende redding van de 1-2. Net na het uur was de kous helemaal af voor Hull. De thuisdefensie kon een lage voorzet van Valencia niet wegwerken en Zaki maakte er 0-3 van. De wedstrijd draaide uit op een ware blamage voor Hull. Halverwege de tweede helft maakte Heskey er vanuit een scherpe hoek 0-4 van. Hull City moest de kelk tot op de bodem ledigen. Zaki, die een gesel was voorde verdedigers van Hull, knalde van in het strafschopgebied via de lat binnen. In de slotfase was een zogenaamde 'eerredder' nog dichtbij, invaller Mendy trapte van dichtbij onbegrijpelijk over.

Hull pakte in zijn eerste twee wedstrijden vier punten. Tegen Wigan werd er thuis echter met zware 0-5 cijfers verloren. Hull staat voorlopig wel nog tiende. Wigan pakte zijn eerste overwinning van het seizoen en nam de elfde plaats in.