Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Old Trafford
ManU terug op kop na derbyzege
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United won zaterdag de stadsderby tegen Manchester City en is zo weer een stap dichter bij een nieuwe titel. United klaarde de klus in de eerste helft: 2-0.

United eiste meteen de bal op en zette goed druk naar voren. De wedstrijd was 18 minuten ver toen het eerste doelpunt viel. Given kon een licht afgeweken vrije trap van Ronaldo niet tegenhouden en het stond 1-0 voor Man Utd. Na die 1-0 werd het voor United nog makkelijker voetballen. City stelde op aanvallend vlak nauwelijks iets voor. Manchester City ontsnapte kort na het halfuur aan de 2-0. Tevez knalde uit de draai tegen de paal. Maar de 2-0 van Tevez zou er toch komen en wel op slag van rust. Berbatov haalde de bal goed uit de lucht en passte naar de Argentijn. Dit keer knalde hij via de paal binnen. Manchester United kon met een verdiende en geruststellende 2-0 voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft van Manchester City was veel beter. City trok het balbezit helemaal naar zich toe en dook meer op voor het doel van United. Toch gaf Man Utd nog altijd weinig weg en ontbrak het City duidelijk aan creativiteit. De bezoekers hadden wel een paar kansen om te scoren. Elano verstuurde een schitterende pass richting Robinho die van dichtbij naast trapte. Vier minuten voor affluiten haalde Van Der Sar een goede plaatsbal van Petrov knap uit de hoek. Het einde van de wedstrijd naderde en ondanks het balbezit voor City bleef het voor United een vrij comfortabele namiddag. In de slotminuut was ManU nog dicht bij een derde treffer. Fletcher kopte een hoekschop richting de paal. Tevez stond daar helemaal alleen en dook de bal van dichtbij dan ook maar effectief tegen de paal. Het bleef dus 2-0, United was de sterkste in de Manchester derby.

Vincent Kompany speelde 90 minuten voor Manchester City, maar hij kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen. City staat momenteel tiende op drie punten van de zevende plaats, die recht geeft op Europees voetbal. Man Utd staat na deze 2-0 zege terug alleen op kop met drie punten meer dan Liverpool en een match minder gespeeld.