Stadion: St. James Park
Newcastle wint levensbelangrijke match
Philippe Crols

Newcastle United leeft nog. De Magpies klopten maandagavond Middlesbrough in een rasechte degradatietopper.

De wedstrijd begon razendsnel. Na tien minuten spelen stond het al 1-1. De 50.000 toeschouwers zagen de bezoekers op voorsprong komen dankzij een owngoal van Habib Beye. Steven Taylor zette de stand echter al snel in evenwicht.

Newcastlemanager Alan Shearer maakte in de tweede periode het verschil met zijn wissels. Twintig minuten voor tijd haalde hij Michael Owen naar de kant voor Obafemi Martins (foto). De invaller bedankte een minuut later met een belangrijk doelpunt. Enkele minuten voor tijd bezegelde Peter Lovenkrands, een andere invaller, het lot van Middlesbrough.

Newcastle komt door deze overwinning op gelijke hoogte van Hull City, maar door het betere doelpuntensaldo staat het niet meer op een degradatieplek. De Magpies hebben ook nog Sunderland en Portsmouth in het vizier. Voor Boro is het avontuur in de Premier League zo goed als voorbij.