Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Anfield Road
Man Utd gaf voorsprong nog uit handen
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft met 2-1 gewonnen van Manchester United. De thuisploeg haalde een vroege achterstand op en hield uiteindelijk nog de drie punten thuis.

Bij Liverpool verschenen Fernando Torres en Steven Gerrard dan toch niet aan de aftrap. De partij begon fantastisch voor Man Utd. Al in de derde minuut scoorde Carlos Tevez op aangeven van Dimitar Berbatov. De Bulgaar debuteerde sterk voor United dat de bal sterk in de ploeg hield. Liverpool was aangeslagen en kon niet terugslaan, maar Edwin Van der Sar hielp een handje. Bij een eerste foutje had hij geluk dat Dirk Kuyt de bal niet tegen de netten kreeg, maar toen hij in de 27ste minuut een afgeweken bal tegen ploegmaat Wes Brown duwde verdween die zowaar via de verdediger in doel. Liverpool putte nieuwe moed uit de verrassende gelijkmaker. De thuisploeg nam het commando over en begon druk te zetten op de Mancunians.

Manchester United moest steeds meer de match ondergaan, maar was toch enkele keren levensgevaarlijk op de counter. Het schot van Ryan Giggs kon nog net worden over geduwd door Pepe Reina. Een kwartier voor tijd kreeg Liverpool loon naar werken toen Ryan Babel de 2-1 tegen de netten prikte. Nemanja Vidic zag nog rood in blessuretijd.