Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea na vier jaar opnieuw verslagen in eigen huis
Kevin Pieters

Na ruim vier jaar is Chelsea nog eens een keer onderuit gegaan in het eigen Stamford Bridge. De eerste seizoensnederlaag van Chelsea is daarmee een feit. Na zeven overwinningen en één gelijkspel in haalden The Reds het van The Blues met 0-1.

In de eerste helft ging het gelijk op en streden beide ploegen om de overwinning. Bij Chelsea zorgden Deco en Anelka voor het grootste gevaar, terwijl Keane en Kuyt aan de andere kant de grootste mogelijkheden creëerden. Chelsea had weliswaar het meeste balbezit, maar de Liverpool defensie gaf geen krimp. Doelman Reina had nauwelijks werk op te knappen. Een schot van Lampard werd zelfs afgeblokt door Xabi Alonso. Aan de overkant moest Chelsea-doelman Cech wel aan de bak. Een schot van Gerrard werd overgetikt. Maar op het afstandsschot van Xabi Alonso had Cech geen antwoord. Het schot veranderde nog van richting nadat een Chelsea-verdediger de bal tegen zich kreeg: 0-1.

Ook na de rust bleef de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar een gaatje vinden in de sterke Liverpool-verdediging was vandaag onbegonnen werk. The Reds wonnen na de topper tegen Manchester United nu ook een tweede belangrijke confrontatie met een rechtstreeks concurrent en zet Chelsea terug met de voetjes op de grond.