Stadion: Goodison Park
Fellaini bezorgt Everton punt tegen Manchester Utd
Steurbaut Kersten

Marouane Fellaini heeft zich in de harten van de Everton-fans gespeeld. De Rode Duivel bezorgde de ‘Toffees’ met een knap kopbaldoelpunt een belangrijk punt tegen Manchester United.

Met een prijskaartje van 20 miljoen euro op zijn hoofd had Fellaini de hoge verwachtingen van de fans nog niet kunnen inlossen. Op fora werd de Marokkaanse Belg zelfs al afgeschilderd als slechtste transfer ooit. Fellaini voelde zich echter gesteund door de Britse voetbalanalisten en manager David Moyes, die de Rode Duivel feliciteerde voor zijn sterke eerste helft tegen Arsenal.

Manchester Tsunami

Tegen Manchester United dreigde het echter mis te lopen voor Fellaini. De Red Devils overspoelden tijdens de eerste helft Everton met een tsunami van aanvallen en werden daarvoor halfweg de eerste helft beloond. Fellaini verloor Fletcher even uit het oog en de middenvelder rondde een knappe doorsteekpass van Giggs perfect af: 0-1.

Manchester creëerde voldoende kansen om Everton voor rust helemaal af te maken, maar Howard hield de thuisploeg keurig recht op pogingen van Ronaldo, Giggs en Berbatov. Rooney, die zijn eerste stappen in het profvoetbal zette bij Everton, kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken en viel vooral op met een gele kaart en een provocerende kus op het United-embleem.

Het deksel en de neus

‘Wie de kansen mist, …’ is een huizenhoog cliché, maar die bestaan omdat ze veel waarheid in pacht hebben. Yakubu, weggestuurd door Fellaini, zorgde voor rust nog voor een eerste waarschuwing en in het tweede bedrijf nam Everton de wedstrijd volledig in handen.

Fellaini, die weinig in het spel betrokken werd en de stap naar de Premier League nog duidelijk moet verteren, zorgde in de 63ste minuut voor de verdiende gelijkmaker. Met zijn handelsmerk uit de Jupiler League. Fellaini torende boven Vidic, ook geen kleine jongen, uit en knikte een voorzet van Phil Neville in de verste hoek voorbij Van der Sar.

Bijna 2-1

Yakubu zorgde een minuut later bijna voor de 2-1, maar zijn schot strandde op de paal. Een slotoffensief van Manchester United leverde niets meer op. Fellaini kreeg nog een gele kaart voor een professionele fout op Berbatov.