astAston Villa
livLiverpool FC
0-1
Datum: 29/12/2009 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Villa Park
50ste van Torres bezorgt Liverpool zege in 93ste minuut
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
50ste van Torres bezorgt Liverpool zege in 93ste minuut
Foto: © SC

Fernando Torres heeft Liverpool in de 93ste minuut de overwinning bezorgd op het veld van Aston Villa. De Reds kropen meermaals door het oog van de naald.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Liverpool. Brad Friedel tikte een schot van Steven Gerrard over zijn doel.

Revelatie Aston Villa nam daarna de wedstrijd in handen, maar vergat het af te maken. Steven Downing knalde van dichtbij recht op Pepe Reina en ook Gabriel Agbonlahor vond de Spanjaard op zijn weg naar doel. John Carew knikte het leer centimeters naast.

Een kwartier voor tijd claimde de thuisploeg een strafschop na handspel van Yossi Benayoun, de bal ging niet op de stip.

De dramatiek werd echter opgespaard voor de toegevoegde tijd. In de 93ste minuut kwam het leer na dom balverlies via Agbonlahor bij Fernando Torres. De Spaanse sluipschutter duwde zijn 50ste doelpunt in de Premier League tegen de netten.

Dankzij de zege krijgt Liverpool de aansluiting met de subtop. Aston Villa zakt na een 0 op 6 tegen Arsenal en Liverpool weg naar de zesde plaats. Daarvoor waren The Villans elf wedstrijden ongeslagen.
Herbeleef Aston Villa - Liverpool FC