Stadion: Stamford Bridge
Eigen doelpunt redt Chelsea
Gert-Jan Weyters

Chelsea is door het oog van de naald gekropen in de Premier League. Het had een own goal nodig om de drie punten op Stamford Bridge te houden. Everton was de betere van Burnley.

Chelsea heeft nieuw puntenverlies vermeden in de Premier League. Het had het wel een gelukje nodig om afstand te nemen van Fulham. Al na vier minuten stonden The Blues op een vroege achterstand. Een voorzet werd niet goed ontzet en kwam in de voeten van Zoltan Gera terecht die Peter Cech kansloos liet.

Pas in de 73ste minuut kon Chelsea op gelijke hoogte komen. Ivanovic bereikte met een knappe voorzet Didier Drogba die de bezoekende doelman met het hoofd te grazen nam. Enkele minuten later was het feest compleet voor de thuisploeg. Chris Smalling werkte een voorzet ongelukkig in zijn eigen doel. Voor Chelsea de eerste overwinning in vijf wedstrijden.

Ook het Everton van Marouane Fellaini sluit 2009 goed af. The Toffees wonnen in eigen stadion met 2-0 van Burnley. Fellaini speelde de volle 90 minuten op het middenveld. Pas in de 83ste minuut kon Vaughan de ban breken voor Everton. In de absolute slotfase nam Steven Pienaar alle twijfel weg.