mciManchester City
wolWolverhampton
Datum: 22/08/2009 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: City of Manchester Stadium

Herbeleef Manchester City - Wolverhampton (Premier League)

Volg de match tussen Manchester City en Wolverhampton live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Een uitverkocht City of Manchester stadium maakt zich op voor de eerste thuismatch van het seizoen. Na zeges tegen Blackburn in de competitie en Barcelona in een galamatch verwacht men niets minder dan drie punten tegen Wolverhampton. De promovendus wil voor de verrassing zorgen door zelf een tweede zege op rij te realiseren.
Opstellingen
Manchester City: Given Shay (Seamus), Richards Micah, Dunne Richard, Toure Kolo, Bridge Wayne, Wright-Phillips Shaun, Ireland Stephen, Barry Gareth, Tevez Carlos, Adebayor Emmanuel, Robinho (Róbson De Souza).
Wolverhampton: Hennessey Wayne , Stearman Richard , Craddock Jody, Mancienne Michael, Ward Stephen, Henry Karl , Halford Greg, Edwards David , Jarvis Matthew , Milijas Nenad, Keogh Andy .
1
Nadat de ''Blue Moon''-muziek is stopgezet heeft Wolves de match op gang gebracht.
5
Veel sfeer op Eastlands, maar kansen blijven nog even uit.
13
Het balbezit is voor City, maar de doelpoging komt van Wolverhampton. Keogh schiet van aan de rand van het strafschopgebied naast.
17

Goal
Doelpunt van Emmanuel Adebayor (Carlos Tévez)
Tevez tikt de bal door naar Adebayor en hij schiet uit de draai binnen. 1-0 voor City.
22
Barry plaatst een vrije trap in de handen van Hennessy.
25
Wright-Phillips snelt weg van Mancienne en legt goed terug. Ireland en Adebayor krijgen veel ruimte. De Ierse middenvelder legt de bal klaar voor de doelpuntenmaker, de ex-spits van Arsenal knalt recht op Hennessy.
28
De Wolves-verdediging laat Robinho naar binnen komen. Hij schiet laag in de armen van Hennessy.
29
Robinho krijgt opnieuw veel ruimte en besluit ook dit keer pal op Hennessy.
31
Tevez trapt een vrijschop in de muur. De Argentijn krijgt vervolgens nog eens de kans om uit te halen, maar Hennessy gaat goed plat.
32
Robinho komt tot een goed schot vanuit een scherpe hoek. Hennessy duwt knap in hoekschop. De doelman van Wolves heeft het erg druk.
37
Eindelijk nog eens Wolverhampton. David Edwards krijgt de ruimte om aan te leggen vanuit de tweede lijn. Hij plaatst de bal over doel.
39
Een schot van Wright-Phillips gaat hoog over.
40
Jarvis laat Toure en Dunne simpel achter en plaatst bijna de gelijkmaker in doel. Given pakt uit met een geweldige save.
45
Robinho legt de bal terug op Barry die vrij mag voorzetten. Tevez kopt net naast.
45
Een laag schot van Keogh gaat naast.


Scheidsrechter
Rust
Manchester City mag gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong. City eist meteen het balbezit op, maar Wolves stond in het eerste kwartier goed te verdedigen. Na het doelpunt van Adebayor nam City zowel het veldoverwicht als de meeste kansen voor zijn rekening.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Greg Halford
Ingevallen George Elokobi

Wolverhampton is de tweede helft gestart met twee frisse krachten. Elokobi en Doyle spelen in de plaats van Halford en Miljas.
58
Schitterende actie van Ireland. Hij zet een 1-2 op met Robinho en wordt zo helemaal vrijgespeeld. Dan laat Ireland de 2-0 echter onbegrijpelijk liggen. De Ier probeert een steekbal van dichtbij, de bal rolt naast doel.
59
Adebayor knalt net over.
64
Stearman kopt een hoekschop naast.
66
Adebayor mag vanuit buitenspelpositie toch op doel af gaan. Bij het omspelen van de doelman neemt Adebayor de bal te ver mee naar buiten. Vervolgens schiet de City-aanvaller vanuit een scherpe hoek in het zijnet.
68
Wright-Phillips trekt de bal voor doel en Robinho duwt van dichtbij binnen. Maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.
69
De bal valt goed voor Keogh, de Wolves-spits trapt tegen de dwarslat. Wolverhampton nu ineens heel erg dicht bij de gelijkmaker.
69
Elokobi krijgt een zee van ruimte. Het lage afstandsschot van de invaller gaat naast.
73
Vervangen Carlos Tévez
Ingevallen Craig Bellamy


74
Vervangen Stephen Ward
Ingevallen Samuel Vokes


83
Vervangen Róbson de Souza
Ingevallen Nigel de Jong


86
De tijd dringt voor Wolverhampton. De bezoekers hebben nog vier minuten om alsnog de gelijkmaker te netten.
89
Een laag schot van Jarvis gaat ver voorlangs.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.