Speeldag: Speeldag 3
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City pakt zes op zes
Kevin Vanbuggenhout

Een uitverkocht en sfeervol City of Manchester stadium was klaar voor het bezoek van promovendus Wolverhampton. City won met 1-0 en pakt 6 op 6.

Manchester City eiste meteen het balbezit op, maar Wolverhampton stond in het eerste kwartier goed te verdedigen. City zette zijn eerste kans wel meteen om in een doelpunt. Tevez tikte de bal door naar Adebayor en hij schoot uit de draai binnen: 1-0. Van dan af was het al City wat de klok sloeg. Robinho kwam tot een goed schot vanuit een scherpe hoek. Hennessy duwde knap in hoekschop. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft was Wolves plots dicht bij de gelijkmaker. Jarvis liet Touré en Dunne simpel achter zich en mikte vervolgens naar de rechterhoek. Given pakte uit met een geweldige save. Op slag van rust was City nog een keer gevaarlijk. Robinho legde terug op Barry die vrij mocht voorzetten. Tevez kopte net naast.

Ook na de koffie ging Man City op zoek naar het tweede doelpunt. Ireland maakte een schitterende actie. Hij zette een één-twee op met Robinho en werd zo helemaal vrijgespeeld. Het moeilijkste werk leek al achter de rug, maar Ireland miste de zelf gecreëerde kans onbegrijpelijk. Zeven minuten later mocht Adebayor vanuit nipte buitenspelpositie toch op doel af gaan. Bij het omspelen van de keeper nam Adebayor de bal te ver mee naar buiten, hij schoot dan ook vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Een doelpunt van Robinho werd dan weer afgekeurd voor buitenspel. Een minuut later werd het bijna 1-1 in plaats van 2-0. De bal viel goed voor Keogh die tegen de lat trapte. Op het einde van de wedstrijd kwam Wolverhampton nog sterk opzetten, maar City hield de verdiende overwinning vast.