Speeldag: Speeldag 3
Stadion: JJB Stadium
Red Devils beleefden waanzinnig half uur
Yves Dekoning

Manchester United heeft met 0-5 overtuigend gewonnen bij Wigan. Het was bijna een uur wachten op het eerste doelpunt, maar toen was de ban gebroken.

Voor rust voetbalde Manchester United tegen een zwak Wigan al een resem kansen bij elkaar. De bal tegen de netten krijgen was echter onmogelijk en bijna viel het doelpunt aan de overkant. Ben Foster moest uitpakken met een schitterende redding om het schot van Jason Koumas uit de winkelhaak te houden.

Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld met druk van de Mancunians. Toch kregen ook de Latics weer een grote kans, de kopbal van Paul Scharner viel net naast doel. Na 56 minuten spelen was het dan toch raak. Wayne Rooney tikte een voorzet van Antonio Valencia binnen. Nu ging het ineens snel. Negen minuten later stond het 0-3, dankzij doelpunten van Dimitar Berbatov en opnieuw Rooney. Manchester United bleef drukken en invaller Michael Owen scoorde vijf minuten voor tijd zijn eerste voor zijn nieuwe club. Met een vrije trap mocht Nani de eindstand vastleggen op 0-5.