Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Emirates Stadium
Gunners walsen over Pompey
Yves Dekoning

Arsenal zet zijn indrukwekkende seizoensstart voort. Portsmouth werd simpel opzij gezet met 4-1. Doelsaldo voor de Gunners na twee duels: 10-2. Pompey staat puntenloos laatste.

Zoals verwacht had Arsenal weinig problemen met Portsmouth. Abou Diaby was de grote man met twee treffers, maar ook Thomas Vermaelen hoorde weer tot de uitblinkers. Na twintig minuten spelen had Diaby de Gunners al 2-0 voor gebracht. De kopbalgoal van Younes Kaboul bracht even hoop voor Portsmouth.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker en konden Arsenal even onder druk zetten. Na een vrije trap werkte Vermaelen de bal terug voor doel waarna die via het gezicht van William Gallas in doel belandde. Op aangeven van Robin van Persie maakte de 18-jarige Aaron Ramsey er koelbloedig 4-1 van zodat Pompey alle hoop mocht begraven. Anthony Vanden Borre mocht bij Pompey invallen toen het verdict al was geveld.