Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Goodison Park
Fellaini maakte het verschil
Yves Dekoning

Everton heeft zijn eerste punten dit seizoen binnen, maar dat liep niet van een leien dakje. Pas in blessuretijd zorgde een stafschop voor de verlossing.

In het duel tussen Everton en Wigan was het bijna een uur wachten tot de wedstrijd eindelijk open brak. Paul Scharner kopte de 0-1 binnen, maar vijf minuten later stonden de teams alweer op gelijke hoogte. Luis Saha scoorde seconden nadat Jordi Gomez aan de overkant de paal op zijn weg vond.

Twintig minuten voor tijd mocht Marouane Fellaini invallen. De Belgische middenvelder blies de aanvallende impulsen van de Toffees nieuw leven in. De thuisploeg kreeg nu kans na kans, maar kreeg de bal niet tegen de netten. Uiteindelijk werden ze in blessuretijd geholpen door een onhandige Emmerson Boyce. De strafschop werd omgezet door Leighton Baines, ex-Wigan. Door de overwinning klimt Everton weg van de laatste plaats en komt op gelijke hoogte van Wigan.