Speeldag: Speeldag 4
Stadion: White Hart Lane
Lennon schiet Spurs naar vierde zege
Kevin Vanbuggenhout

Tottenham heef nog altijd een maximum van de punten. De thuiswedstrijd tegen Birmingham leek lange tijd het eerste puntenverlies te worden, maar Lennon verloste Spurs in de 95ste minuut.

Tottenham ging in de eerste tien minuten meteen verwoed op zoek naar een doelpunt. Hart redde een laag schot van Lennon. Na twintig minuten zette Modric de zwak spelende Parnaby voor schut alvorens laag voor te zetten. Lennon dook op aan de tweede paal en had de bal voor het binnenschieten, maar Carr stond in de weg. Birmingham prikte toch ook eens tegen. Een schot van Larsson ging rakelings naast. Aan de overzijde kwam Jermain Defoe alleen voor doel, hij schoot naast. In het tweede deel van de eerste helft was de wedstrijd iets meer in balans, al ging er van Tottenham steeds veel dreiging uit.

Ook in de tweede helft kregen de toeschouwers een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld. Tottenham kon een hoekschop niet goed ontzetten en McFadden mocht de bal weer voor doel brengen. Carsley kopte naast. Birmingham claimde ook een strafschop nadat Palacios McFadden aantikte, maar de ref zag er geen graten in. Spurs ging de druk dan terug fel opvoeren met verschillende kansen voor Crouch tot gevolg. Na een goede pass van Hutton kopte Crouch op doel, Joe Hart werkte in hoekschop. Crouch buffelde de hoekschop bijna binnen, maar Carsley kopte weg op de lijn. Het doelpunt kon niet uitblijven. Hart zag er onzeker uit bij een vrije trap van Huddlestone en Crouch kopte de oververdiende 1-0 binnen. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk. Spurs ging klungelen achteraan. Hutton en Cuducini grepen niet in en Bowyer tikte simpel binnen: 1-1. Birmingham putte moed uit de gelijkmaker en had zelfs nog kunnen winnen. Corluka liet zich ringeloren door Benitez en via Bowyer kwam de bal bij O'Connor. Hij plaatste de bal langs de verkeerde kant van het zijnet. Een diepe vrije trap van McFadden werd weer voor doel getrokken door O'Connor, maar Johnson miste de 1-2 van dichtbij. Het laatste woord was voor Tottenham. Carr gleed weg en Pavlyuchenko passte op Lennon. Hij kreeg na een simpele kapbeweging veel vrijheid en schoot de late winning-goal voorbij Hart.

De late tegengoal was een zware klap voor Birmingham, dat een hele wedstrijd geweldig had geknokt. Maar de overwinning van Tottenham was dubbel en dik verdiend. Dankzij de late goal van Lennon kon Tottenham het maximum van de punten behouden.