Speeldag: Speeldag 2
Stadion: St. James Park
Newcastle maakt brandhout van Aston Villa
Fabian Morren

Newcastle heeft in zijn eerste thuiswedstrijd opnieuw in de Premier League zwaar uitgehaald. De 'Magpies' verpletterden Aston Villa met 6-0.

Aston Villa had eigenlijk al vlug op voorpsrong kunnen en moeten staan. Na een overtreding van Newcastle-doelman Steve Harper op Ashley Young wees de ref naar de stip. John Carew trapte de strafschop echter hoog over.

Meteen nadien klom Newcastle op voorsprong. Joey Barton knalde de bal onhoudbaar binnen. Kevin Nolan en Andy Caroll breidden die voorsprong zelfs nog uit tot 6-0.

Ook in de tweede helft bleek Newcastle oppermachtig. Opnieuw Caroll en Nolan zorgden respectievelijk voor de 4-0 en 5-0. Caroll was overigens niet te stoppen, want in blessuretijd maakte hij het feest na een mooie combinatie met Xisco helemaal compleet.