wigWigan
cheChelsea
Datum: 21/08/2010 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: JJB Stadium
Chelsea scoort opnieuw zes keer
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Chelsea scoort opnieuw zes keer
Foto: © SC

Chelsea is als een sneltrein aan de Engelse competitie gestart. De regerende landskampioen won voor de tweede week op rij met 6-0. Dit keer ging Wigan voor de bijl.

Vorige week maakte Chelsea al indruk door met 6-0 te winnen van West Bromwich. Vandaag deed de Engelse kampioen dat nog eens vlotjes over, dit keer op het veld van Wigan.

Bij de rust stond het nochtans maar 0-1. Tien minuten voor rust prikte Malouda de eerste treffer tegen de netten. Na de koffie schakelde Chelsea een versnelling hoger. Antolic Alcaraz (ex-Club Brugge) en zijn ploegmaats konden niet meer volgen en incasseerden in de eerste tien minuten meteen twee treffers van Nicolas Anelka. De aanvaller geeft zo de Franse bond, die hem deze week voor 18 duels schorstte, lik op stuk.

Een kwartier voor het einde was het de beurt aan Salomon Kalou. Met twee goals bracht hij de bordjes op 0-5. Benayoun legde in de slotseconden de eindstand vast.

Chelsea neemt zo de leiding in de Engelse competitie met een indrukwekkend doelsaldo van 12-0. Opvallend: eerder op de dag won Arsenal ook al met 6-0 van Blackpool. Het niveauverschil in de Premier League lijkt groter dan ooit tevoren.

 

Herbeleef Wigan - Chelsea