2-1
3-1
4-1
4-2
68' Kevin Doyle (pen)
Maarten Van Bever

Manchester City staat voor minstens één dag aan de leiding van de Premier League. City won deze namiddag met 4-3 van Wolverhampton en springt zo over stadsgenoot United, dat morgen nog speelt tegen Tottenham én nog twee matchen extra te goed heeft.

Bij City waren de ogen gericht op Edin Dzeko, die na zijn overgang van VfL Wolfsburg direct in de basis mocht beginnen. Het was Wolverhampton die het best uit de startblokken schoot. Na wat geharrewar in de zestien van City opende Nenad Milijas de score voor de Wolves. Even later kreeg Matt Jarvis zelfs de kans voor de 0-2, maar Aleksander Kolarov wierp zichzelf net op tijd voor de bal.

City kwam aanvankelijk nauwelijks aan aanvallen toe. Vijf minuten voor de pauze was het dan toch raak. Kolo Touré zag zijn schot via Hennessey en David Jones over de doellijn rollen. Direct na de rust diepte City de score uit via een prachtig doelpunt van Carlos Tévez. Yaya Touré nam even later op aangeven van Dzeko de 3-1 voor zijn rekening.

Toen Tévez vervolgens zijn tweede goal van de wedstrijd maakte, leek de match beslist. Wolverhampton gaf zich echter niet gewonnen. Via een feilloos omgezette strafschop gaf Kevin Doyle zijn ploeg nieuwe hoop. Roland Zubar deed City zelfs nog even bibberen toen hij vlak voor het fluitsignaal de 4-3 binnenschoot.

City-doelman Joe Hart werd echter niet meer getest en zodoende bleef de stand ongewijzigd. City, met Vincent Kompany 90 minuten in de basis, boekte een moeizame overwinning en pakt zo voor minstens één dag de leiding in de Premier League.