whuWest Ham Utd
arsArsenal
0-2
0-3
77' Robin Van Persie (pen)
Datum: 15/01/2011 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Upton Park
Arsenal boekt vlotte zege op veld van West Ham
Maarten Van Bever
| 0 reacties
Arsenal boekt vlotte zege op veld van West Ham
Foto: © SC

Arsenal kende weinig problemen met West Ham United. Het ging met 0-3 winnen bij de Londense buren en blijft zo in het spoor van Manchester City en Manchester United. Robin Van Persie (twee) en Theo Walcott namen de doelpunten voor hun rekening.

Voor West Ham zat een overwinning op Upton Park er zaterdagvanavond geen moment in. Arsenal had het veldoverwicht in alle linies. Na een klein kwartier spelen opende Van Persie de score op voorzet van Theo Walcott, na een slim overstapje van Nasri.

Vlak voor rust haalde Van Persie de achterlijn en zette strak voor op Walcott die achter de rug van Upson kon uithalen: 0-2. Een kwartier voor tijd haalde debutant Wayne Bridge, die wordt gehuurd van Manchester City, Walcott neer in het strafschopgebied. Van Persie schoot de penalty hard en zuiver binnen in de linkerhoek. 0-3 bleef ook de eindstand.  

Arsenal blijft door de overwinning derde in Premier League, achter Manchester City en Manchester United. West Ham United staat troosteloos laatste. Voor The Hammers was het al de elfde nederlaag van het seizoen. De dagen van coach Avram Grant lijken stilaan geteld.

Herbeleef West Ham Utd - Arsenal