arsArsenal
wolWolverhampton
Datum: 12/02/2011 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal makkelijk voorbij Wolverhampton
Steven Lammens
| 0 reacties
Arsenal makkelijk voorbij Wolverhampton
Foto: © SC

Arsenal maakte vanmiddag geen fout in hun achtervolging op Manchester United. Robin Van Persie maakte beide doelpunten.

Arsenal schoot verschroeiend uit de startblokken en dat resulteerde meteen in een vrije trap voor Robin Van Persie na een fout op Jack Wilshere, maar zijn vrije trap vloog hoog over het doel. Een minuut later weer Van Persie maar zijn schot ging nipt naast.

Op het kwartier kregen de Gunners loon naar werken. Een voorzet van Cesc Fabregas bereikte Van Persie die de bal ineens op de slof nam en voorbij Wayne Hennessey in doel belandde. Arsenal drukte door, maar Andrei Arshavin kon een fout van Hennessey niet afstraffen. De bezoekers konden tegen het overwicht van de thuisploeg maar weinig inbrengen, alleen een kopbal van Ronald Zubar was het vermelden waard.

Op het half uur kwam Arsenal nog is dreigen via Arshavin die de bal breed legde op Van Persie, maar Hennessey kon met een knappe reflex een doelpunt behoeden. De daaropvolgende rebound werd door Richard Stearman van de lijn gehaald na een poging van Fabregas. Net voor de rust kwam Arsenal nog is opzetten, een doorsteekbal van Alexandre Song tot bij Van Persie maar een sterk keepende Hennessey stond wederom pal.

Arsenal begon opnieuw zeer sterk aan de tweede helft en na een minuut moest de wedstrijd al gespeeld zijn, maar Theo Walcott miste onbegrijpelijk na een geweldige individuele actie van Wilshere. Meteen daarna opnieuw Wilshere maar Hennessey kon het gevaar afwenden. Na tien minuten was het dan toch zover voor de bezoekers. Walcott op de counter kon de vrijstaande Van Persie bereiken en die twijfelde niet en plaatste de bal mooi naast de bezoekende doelman.

Tien minuten voor tijd legde Arsenal nog een knappe aanval op de mat. Via Fabregas kwam Walcott alleen voor doel, maar die treuzelde te lang en zijn schot miste de nodige precisie om in doel te belanden. Kort daarna opnieuw Walcott maar Hennessey lag opnieuw in de weg. Meteen daarna een actie van de bezoekers maar Silvan Ebanks-Blake kon zijn schot niet laag houden en verzeilde over het doel.

Met deze zege blijft Arsenal op de tweede plaats met vier punten minder dan leider Manchester United.

Herbeleef Arsenal - Wolverhampton