munManchester United
mciManchester City
Nani 41'
1-0
1-1
2-1
Datum: 12/02/2011 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Old Trafford
Wereldgoal Rooney schenkt United de zege
Steven Lammens
| 0 reacties
Wereldgoal Rooney schenkt United de zege
Foto: © SC

Vanmiddag stond in Manchester de derby op het programma. In een aangenaam kijkstuk hield United de punten thuis tegen City.

In de beginfase van deze derby, was de beste kans voor City. David Silva kon de uitstekende doorsteekbal van Carlos Tevez niet in doel besluiten.  Verder dan een afstandschot na tien minuten van Luis Carlos Nani kwam de thuisploeg niet. De bezoekers kwamen daarna een tweede keer dreigen via Yaya Touré maar Nemanja Vidic stond in de weg.

In deze goed opgaande wedstrijd kwamen de bezoekers weer opzetten op het half uur, maar het schot van Aleksander Kolarov vloog over het doel. Twee minuten later kwam United dichtbij de openingstreffer na een voorzet van Ryan Giggs, maar de kopbal van Darren Fletcher werd uit het doel gehouden door Joe Hart.

In de 41ste minuut was het dan prijs voor United. Een uitrap van Edwin Van der Sar werd verlengd via het hoofd van Joleon Lescott tot bij Giggs. Met een geweldig doorsteekbal vond hij Nani, die de bal naast Hart in het hoekje kon plaatsen.  Net voor de rust nog een kans voor de thuisploeg, maar het afstandschot van Giggs vloog over het doel.

Silva zorgde na de rust voor het eerste gevaar voor de Citizens maar zijn schot werd zonder problemen door Van der Sar gepakt. Meteen het sein voor United om terug in gang te schieten, maar het schot van Nani ging nipt naast. In minuut 64 hingen de bordjes weer gelijk op Old Trafford. Een voorzet van op de rechterkant bereikte de vrijstaande Edin Dzeko, die de bal in één tijd op de slof nam en via de rug van Silva afweek en zo voorbij een verbauwereerde Van der Sar in doel belandde.

Kwartier voor tijd was het tijd voor een begnadigd moment van Nani die met een individuele actie de hele verdediging van City oprolde, maar zijn afwerking liet te wensen over. Twee minuten later zag Rooney zijn moment gekomen. Paul Scholes bediende de vrijstaande Nani die de bal direct voor doel bracht waar de vrijstaande Rooney met een geweldige omhaal doelman Hart geen schijn van kans gaf. United drukte door en Dimitar Berbatov zijn schot ontbrak aan kracht om Hart te verontrusten.

Daarna hield United de match onder controle en stelde het drie punten opnieuw veilig en is nu al zestien thuiswedstrijden ongeslagen. Met deze nieuwe zege vergroot United zijn voorsprong op Arsenal met zeven punten die vanmiddag nog thuis speelt tegen Wolverhampton. Voor City wordt de titel halen nu wel heel moeilijk, ze volgen al op acht punten maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Herbeleef Manchester United - Manchester City