livLiverpool FC
fulFulham
0-1
Datum: 01/05/2012 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Anfield Road
Dembele duwt Dalglish dieper in de put
Yves Dekoning
| 0 reacties
Dembele duwt Dalglish dieper in de put
Foto: © SC

Fulham heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een zege geboekt op Anfield. De Cottagers versloegen Liverpool FC door een vroege owngoal.

Al na vijf minuten spelen stond Liverpool 0-1 achter doordat Martin Skrtel de bal met de schouder in eigen doel werkte. In de opbouw zaten twee ex-spelers van Liverpool. John Arne Riise zette laag voor en Alex Kacaniklic verlengde met een hakje. Meteen daarna kreeg Skrtel een kans aan de overkant, maar hij kopte naast. Na een half uur kwam Fulham goed weg toen het schot van Jonjo Shelvey onder Mark Schwarzer door ging, maar een verdediger op de juiste plaats op de lijn stond.

Na rust waren de beste kansen nog voor Fulham, maar Alexander Doni greep een paar keer goed in. Invaller Kerim Frei trof dan weer de paal. In de slotfase moest Doni Clint Dempsey van de 0-2 houden na een foutje van Skrtel. Liverpool van zijn kant had enkele doelpogingen van Stewart Downing en Andy Carroll. Fulham, met een alweer sterke Moussa Dembele centraal, hield vlot stand. Alleen de invalbeurt van youngster Raheem Sterling kon nog voor animo bij de thuisfans zorgen.

Fulham klimt door de overwinning in de stand op gelijke hoogte met Liverpool. De Reds zijn achtste dankzij een beter doelsaldo. Kenny Dalglish en de zijnen kunnen zaterdag hun seizoen redden door de finale van de FA Cup tegen Chelsea winnend af te sluiten.

Herbeleef Liverpool FC - Fulham