Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Old Trafford
Man U zet City weer op vijf punten

Manchester United heeft stadsgenoot City weer op vijf punten gebracht na een 4-0-overwinning tegen Aston Villa. United heeft ook een record vast: het wist in 47 opeenvolgende thuisduels te scoren.

United stond al na zeven minuten op voorsprong. Rooney zette en penalty om na een serieuze duiksprong van Ashley Young. Villa probeerde wel, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Scholes probeerde het eens met een knap vluchtschot, maar Given stond pal. Kort voor de rust tikte Welbeck een voorzet van Evra binnen.

Het was Wayne Rooney die in de tweede helft de stand op 3-0 bracht. De kansen bleven komen en uiteindelijk werd het nog 4-0 via Nani. Binnen twee weken staat het stadsduel in Manchester op het programma. Dan zal duidelijk worden of United zijn twintigste landstitel zal pakken dit seizoen.