Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: White Hart Lane
Tottenham wint en is weer (even) derde

Tottenham heeft thuis Reading met 3-1 verslagen. Daardoor is de ploeg van Vertonghen en Dembélé weer even derde, al kan Chelsea morgen terug over Tottenham springen. Benteke scoorde, maar won niet met Aston Villa.

Tottenham – Reading 3-1

Reading kwam snel op voorsprong in en tegen Tottenham via Pogrebnyak, maar lang konden ze niet van hun voorsprong genieten. Al na tien minuten hingen de bordjes weer in evenwicht via Dawson. 1-1 was ook meteen de ruststand.

Iets na rust kon Adebayor de thuisploeg op voorsprong schieten. Tien minuten voor tijd legde invaller Dempsey de eindstand vast op 3-1. Tottenham domineerde de tweede helft volkomen en keeper Federici van Reading kreeg ondanks drie tegendoelpunten nog genoeg kansen om zich positief in de kijker te spelen.

Tottenham weer even op de derde plaats in de stand, Reading staat voorlaatste en moet stilaan terug wedstrijden winnen om een verlengd verblijf in de Premier League te kunnen bewerkstelligen. Dembélé speelde 70 minuten, Vertonghen mocht de hele wedstrijd in het veld blijven staan.

Swansea City – Aston Villa 2-2

Routledge opende al na tien minuten de score voor Swansea tegen Aston Villa, waar Benteke een hoofdrol speelde. Iets voor rust bediende hij Weimann, die gelijkmaakte. De Rode Duivel mocht zeven minuten voor tijd een strafschop omzetten en deed dat feilloos.

Daardoor leek hij matchwinnaar te gaan worden voor Aston Villa, dat daarmee veel ademruimte zou hebben verkregen in de stand. Maar dat was buiten Graham gerekend, die in de laatste secondes van de blessuretijd alsnog een puntje thuishield voor Swansea.