Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: JJB Stadium
Manchester United en Manchester City maken geen fouten

Op Nieuwjaarsdag hebben Manchester United en Manchester City alweer drie punten bijgeschreven op het conto. United won met 0-4 in Wigan, City met 3-0 van Stoke City.

Wigan – Manchester United 0-4

Rooney en Nani zijn nog steeds geblesseerd bij United, waardoor de ploeg uit Manchester op papier voorin enigszins verzwakt is. Op het veld was daar weinig van te merken, want er werd uiteindelijk vlot gewonnen op het veld van Wigan.

Chicarito brak tien minuten voor rust de ban, Van Persie legde voor rust de wedstrijd al in een definitieve plooi. In de tweede helft konden beide aanvallers nogmaals scoren om zo de wedstrijd op een ruime 0-4 overwinning te laten eindigen. Opvallend: de thuisploeg had meer balbezit, maar kon dat nauwelijks omzetten in doelrijpe kansen.

United blijft fier op kop met zeven punten voorsprong op City, terwijl Wigan stilaan het degradatiespook echt dichtbij ziet komen.

Manchester City – Stoke City 3-0

Vincent Kompany mocht de hele wedstrijd spelen tegen Stoke City en won uiteindelijk vrij makkelijk tegen de middenmoter. Zabaleta had de score iets voor de rust geopend, na rust braken de spitsen keer op keer door voor City. Na tien minuten was het raak via Dzeko, een kwartier voor tijd legde Agüero de eindstand vast van op de strafschopstip. Even later blesseerde de Argentijn zich wel, hij werd vervangen.

City blijft min of meer in het spoor van de stadsgenoten, Stoke verliest steeds meer voeling met de subtop.