Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Goodison Park
Everton wint van Manchester City

Everton heeft de punten in Liverpool gehouden na een 2-0 overwinning tegen Manchester City. Daardoor lijkt de titelstrijd in Engeland helemaal gestreden: Manchester United kan later op de dag tot vijftien punten uitlopen.

Bij Manchester City was er vooraf nog een klein beetje hoop op de titel, maar dan moest vanaf nu alles gewonnen worden. Dat moesten ze voorlopig nog zonder Vincent Kompany doen, die nog niet helemaal hersteld is van een blessure. Bij Everton speelden wel twee Belgen mee: Fellaini speelde de hele wedstrijd, Mirallas werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

Op het halfuur was de thuisploeg op voorsprong gekomen dankzij Osman. Manchester City probeerde iets terug te doen, maar slaagde er niet in te scoren. Op het uur werd Zuid-Afrikaan Pienaar uitgesloten bij Everton, maar ook tegen tien man lukte het niet voor The Citizens. In blessuretijd gaf Fellaini nog een beslissende pass aan Jelavic, die alle twijfels wegnam.

City mag de titeldroom nu definitief opbergen, Everton schuift voorlopig naar de vijfde plaats in de stand en heeft nog uitzicht op Europees voetbal.