Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Britannia Stadium
Lukaku speelt gelijk, Liverpool onderuit
Timothy Collard

West Bromwich Albion is vanmiddag niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Stoke City. Lukaku speelde 75 minuten, maar kwam niet tot scoren. Verder stopte Southampton de mooie reeks van Liverpool. The Reds verloren met 3-1 bij The Saints.

Stoke City-West Bromwich Albion

Stoke-West Brom was een duel tussen de nummer elf en de nummer negen van de Premier League. Op voorhand waren beide teams aan mekaar gewaagd en dat was ook te zien tijdens de wedstrijd. De twee hielden mekaar een hele wedstrijd lang mooi in evenwicht en een brilscore was na negentig minuten het logische gevolg. Romelu Lukaku startte in de basis bij The Baggies en werd een kwartier voor tijd vervangen door Shane Long.

Southampton-Liverpool

Liverpool zag zijn mooie reeks gestuit door een beresterk Southampton. The Reds boekten de afgelopen weken een knappe negen op negen en waren in de stand opgeklommen naar de zevende plaats. Op bezoek bij Southampton gaf Liverpool echter geen vervolg aan zijn goeie serie. Al na zes minuten was het team van Brendan Rodgers op achtervolgen aangewezen. Schneiderlin was de maker van het openingsdoelpunt. Op het halfuur verdubbelde Lambert de score, maar vlak voor rust zorgde Coutinho toch nog voor de aansluitingstreffer. 2-1 was meteen ook de ruststand.

Na rust trachtte Liverpool zich wel terug in de wedstrijd te knokken, maar het kon nooit echt aanspraak maken op de gelijkmaker. Southampton hield achterin alles goed gesloten en tien minuten voor tijd besliste Rodriguez de wedstrijd. Door de nederlaag zien The Reds grote rivaal Everton opnieuw verder uitlopen. The Toffees wonnen eerder vandaag van Manchester City en staan daarmee op een knappe zesde plaats in de stand.