Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Old Trafford
City wint alweer in het hol van de leeuw
Timothy Collard

Manchester City is opnieuw gaan winnen op Old Trafford. Niet zo indrukwekkend als de 1-6 van vorig jaar weliswaar, dit keer werd het 1- 2. Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd in het hart van de defensie bij de Citizens.

Voor rust kwamen beide teams wel tot kansen, maar geen van beide wist die om te zetten in doelpunten. Aan de rust stond er dan logischerwijze ook nog een 0-0-tussenstand op het scorebord.

Meteen na rust sloeg de vlam al in de pan toen James Milner de score opende voor de bezoekers. City klom op voorsprong en dwong United om uit zijn pijp te komen. Dat deed United dan ook. Nog geen tien minuten na het openingsdoelpunt kwamen The Red Devils langszij.

Rafael lokte handig een overtreding uit rechts buiten de zestien. Van Persie draaide de bal scherp voor, Jones won het luchtduel en via de rug van een onfortuinlijke Vincent Kompany belandde de bal over de lijn: 1-1.

Een gelijkspel leek in de maak, maar dat was buiten invaller Sergio Agüero gerekend. De Argentijn stond acht minuten op het veld wanneer hij voor het winnende doelpunt zorgde in deze ‘Manchester Derby’. Hij versnelde in de zestien en knalde onhoudbaar binnen. Zo wint City voor het tweede jaar op rij in het hol van de leeuw. De achterstand op United bedraagt wel nog steeds 12 punten.