Datum: 22/04/2013 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Old Trafford
Manchester United pakt 20e titel
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Manchester United pakt 20e titel
Foto: © SC

Manchester United heeft maandagavond zijn twintigste titel veiliggesteld. Het team van Sir Alex Ferugson zette het kampioenschap wat extra luister bij met een klinkende 3-0-overwinning en Robin van Persie was in topvorm.

Van Persie in grote doen

De supporters van United konden na nog geen twee minuten spelen al meteen een eerste feestje bouwen. Bij Aston Villa hadden ze nog maar amper een bal geraakt of ze stonden al op achterstand. Een lang uitgesponnen aanval van The Red Devils resulteerde in het openingsdoelpunt dat Robin van Persie voor zijn rekening nam.

Aston Villa kon zich niet herstellen van het tegendoelpunt en Man United liet The Villans ook niet in de wedstrijd komen. Integendeel, tien minuten na zijn openingsdoelpunt verdubbelde van Persie de score op fantastische wijze. De Nederlander nam een lange bal van Rooney in één tijd op de slof en liet Guzan geen schijn van een kans.

En nog was de “van Persie-show” niet gedaan. Iets na het halfuur tekende de doelpuntenmachine voor zijn derde treffer, een loepzuivere hattrick voor de aanvaller van United. Op die manier telde United Benteke en co nog voor rust volledig uit. Enkel de tweede helft scheidde The Mancunians nog van een twintigste landstitel.

Fluitend naar de titel

In die tweede helft kende Manchester United weinig problemen met een Aston Villa dat wel probeerde, maar niet tot echte kansen kwam. Christian Benteke kreeg nog een prima kans, maar David De Gea pareerde de poging van de Rode Duivel.

De troepen van Ferguson lieten na om hun fans te trakteren op een absolute doelpuntenkermis. Kagawa joeg een uitgelezen kans huizenhoog over, terwijl hij zich in de kleine rechthoek bevond. De spelers leken al met hun hoofd bij de titelviering te zitten.

De feestvreugde bij fans en spelers was er evenwel niet minder om toen de wedstrijd werd afgefloten. Manchester United mag zijn twintigste titel vieren en stoot rivaal Manchester City opnieuw van de troon.

Opstellingen

Manchester United Manchester United

  Speler G Beoordeel
De Gea David 90' -
Pereira Da Silva Rafael 90' -
Evra Patrice   90' -
Jones Phil 90' -
Evans Johny 90' -
Valencia Antonio 90' -
Giggs Ryan A A 90' -
Carrick Michael 90' -
Rooney Wayne A 72' -
Van Persie Robin ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Kagawa Shinji 90' -
  Bank G Beoordeel
Lindegaard Anders -  
Ferdinand Rio -  
Büttner Alexander -  
Nani -  
Cleverley Thomas -  
Chicharito -  
Welbeck Danny 18' -

Aston Villa Aston Villa

  Speler G Beoordeel
Guzan Brad 90' -
Vlaar Ron 90' -
Bennett Joe 80' -
Baker Nathan 90' -
Lowton Matthew 90' -
N'Zogbia Charles 45' -
Westwood Ashley 90' -
Delph Fabian 90' -
Agbonlahor Gabriel 90' -
Benteke Christian 90' -
Weimann Andreas 90' -
  Bank G Beoordeel
Given Shay -  
Holman Brett Trevor -  
Sylla Yacouba -  
Bent Darren -  
El Ahmadi Karim 45' -
Clark Ciaran 10' -
Bowery Jordan Nathaniel -  
Herbeleef Manchester United - Aston Villa