Speeldag: Speeldag 34
Stadion: White Hart Lane
Tottenham stuurt City met lege handen naar huis
Frank Deckers

Tottenham doet dankzij de winst tegen Manchester City nog mee voor een Champions League-ticket. Bij de rust stond de ploeg van Dembélé en Vertonghen nog met 0- 1 achter, maar dankzij een sterke tweede helft heeft Tottenham toch nog kunnen winnen.

Na vijf minuten stond Manchester City al met 0-1 voor op White Hart Lane. Na samenspel van Tévez, Milner en Nasri kon de Fransman de 0-1 scoren met een volley in de benedenhoek van het doel. Tottenham was echter wel de betere ploeg op het veld. Walker en Dempsey kregen enkele mooie kansen, maar ze konden die niet afmaken.

Bij Manchester City was Carlos Tévez de beste speler. De Argentijn wist eerst Edin Dzeko een perfecte voorzet voor te schotelen en iets daarna moest doelman Lloris sterk uit de hoek komen om een kopbal van Tévez te pakken. De Citizens konden echter via Nasri maar één keer scoren.

Een kwartier voor tijd gebeurde het  onvermijdelijke dan toch. Clint Dempsey kon Totenham langszij brengen, waarna Jermain Defoe zijn ploeg op voorsprong schoot met een prachtige knal. Gareth Bale kon enkele minuten later de 3-1 scoren.