Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Britannia Stadium
Tottenham wint met moeite van Stoke City
Frank Deckers

Tottenham heeft de hoop op een Champions League- ticket levende gehouden. Tegen Stoke City kwam het team van Dembele en Vertonghen al snel op achterstand, maar De Spurs konden de situatie nog recht trekken.

Na drie minuten opende Charlie Adam al de score. Uit een vrije trap kopte hij de bal in de het doel van Hugo Lloris. Clint Dempsey kon twintig minuten later miscommunicatie in de verdediging van Stoke City benutten: 1-1.

Gareth Bale kreeg voor de rust nog enkele grote kansen om Tottenham op voorsprong te schieten, maar zijn pogingen gingen er niet in. Vlak na de rust moest Stoke met een man minder verder. Adam kreeg zijn tweede gele kaart van de avond nadat hij Vertonghen had neergehaald.

Zeven minuten voor de rust maakte Adebayor de bevrijdende 1-2. Op aangeven van Dempsey kon de Togolees de bal makkelijk binnen tikken. Dankzij de overwinning blijft Tottenham kans maken op een Champions League-ticket. The Spurs hebben momenteel twee punten meer dan Arsenal, maar The Gunners hebben wel nog een wedstrijd tegoed.