Stadion: St. James Park
Tottenham veroordeeld tot Europa League door winst van Arsenal en Chelsea
Frank Deckers

Arsenal en Chelsea hebben hun plicht gedaan door te winnen. Tottenham is hierdoor verbannen tot Europa League- voetbal. Bale wist Mignolet te verschalken, maar het heeft niet mogen baten.

Chelsea begon furieus aan de wedstrijd. Demba Ba was al vroeg in de wedstrijd dichtbij het openingsdoelpunt. Juan Mata kon Chelsea toch nog op voorsprong brengen. De Spanjaard tikte de rebound binnen nadat Demba Ba alweer een kans mistte. Everton was echter niet aangeslagen van de vroege achterstand.

Naismith mistte eerst nog een gigantische kans, maar even later maakte hij zijn misser goed. Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval, waardoor het publiek een aangenaam pot voetbal te zien kregen. Met nog een kwartier op de klok vond Chelsea het welletjes. Oscar gaf een mooi pass aan Moses, die de bal doorkopte naar Fernando Torres. De Spanjaard kopte The Blues naar de Champions League.

Newcastle United – Arsenal

Arsenal kwam goed weg in Newcastle. Tijdens de eerste helft had vooral de thuisploeg moeten scoren. Cissé, Cabaye en Gouffran kregen enkele grote kansen, maar de Fransmannen waren niet koelbloedig genoeg in de zestien.

Vroeg in de tweede helft was het dan toch raak, maar echter wel voor Arsenal. Theo Walcott verprutste eerst nog een grote kans. Koscielny kon het leer wel in het doel werken.  The Gunners konden de voorsprong vasthouden waardoor ze zeker zijn van Champions League-voetbal.

Tottenham Hotspur – Sunderland

Tottenham moest hopen op een misstap van Chelsea of Arsenal. Zelf deden ze wat moest, Gareth Bale, wie anders, wist het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Mignolet kon de superster van Tottenham een aantal keer van de 1-0 houden, maar vlak voor tijd was het dan toch raak.

De ploeg van van Dembele en Vertonghen is veroordeeld tot de Europa League. De Spurs stranden op één punt van de vierde plaats, die recht geeft op voorrondes van de Champions League.